Populära ligor

Annan ligor

Manchester City vs Burnley fotbollsmatch: Haalands briljans lyser när de krossar sina motståndare

(Manchester City 6 - 0 Burnley, FA-cupens höjdpunkter): Haalands briljans lyser när de krossar sina motståndare i FA-cupen
Frank Merino
Postat av: Frank Merino

I FA-cupens kvartsfinal gjorde Manchester City en dominerande prestation mot Burnley, där Haaland återigen visade upp sin otroliga målförmåga. Trots en del kritik från experter och till och med några Man City-fans om Haalands begränsade beröring av bollen under matcher, bevisade den norske anfallaren att kvalitet är viktigare än kvantitet. I den första halvleken mot Burnley rörde Haaland bara bollen åtta gånger men lyckades göra två mål i snabb följd i den 32:a och 35:e minuten.

Manchester City 6 - 0 Burnley, FA-cupens höjdpunkter :

För det första målet spelade Haaland en ett-två pass innan han snabbt avslutade förbi Burnley-målvakten som hade rusat ut för att minska vinkeln. Det andra målet kom efter ett fint inlägg från Foden som Haaland enkelt satte in i nätmaskorna. Burnley hamnade under två mål i paus och det blev bara värre för dem i andra halvlek.

Haalands målgivande form är mer än fantastisk

Haaland fortsatte att dominera matchen och gjorde ett hattrick i den 59:e minuten med en enkel avslutning efter att Fodens skott träffat stolpen. Julian Alvarez gjorde sedan två mål i den 62:a och 73:e minuten, medan Palmer lade till ytterligare ett mål i den 68:e minuten. Man City vann matchen med 6-0 och bokade sin plats i FA-cupens semifinal.

Segern var aldrig i tvivel för Man City och de bjöd på en fantastisk show för sina fans. Slutresultatet 6-0 var ett bevis på deras dominans och Haalands imponerande hattrick bevisade än en gång varför han anses vara en av de bästa anfallarna i världen. Laget kan nu se fram emot nästa omgång av FA-cupen med tillförsikt. Startuppställningarna för båda lagen är följande:

Manchester City: Ortega; Walker, Dias, Laporte; Rico Lewis, Rodri; Mahrez, De Bruyne, Julian Alvarez, Foden; Haaland.

Burnley: Påfågel-Farrell; Roberts, Al Dakhil, Beyer, Maatsen; Gudmundsson, Cullen; Vitinho, Tella, Zaroury; Lyle Foster.

Målskyttar : Haaland (32', 35', 59'), Julian Alvarez (62', 73'), Palmer (68')