Populära ligor

Annan ligor

Southampton vs Brentford slutresultat, resultat (Premier League): Tar honungen till kupan

Southampton vs Brentford slutresultat, resultat (Premier League): För första gången sedan kampanjen 1958–1959 besegrade Brentford Southampton i ligadubbeln och vann med 2-0 på St. Mary's Stadium bakom mål från Ivan Toney och Yoane Wissa.
Leey
Postat av: Leey

Southampton vs Brentford Höjdpunkter

Southampton led sin åttonde hemmaförlust för säsongen när de slogs med 2-0 av ett energiskt lag från Brentford. Ivan Toney gjorde en enkel tap-in och Yoane Wissas sena slag säkrade segern en blöt kväll på St Mary's stadium. Southamptons svaga prestation, med bara ett skott på mål, återspeglade deras dystra form och oro för nedflyttning.

Brentford säkrade sin tredje bortaseger i Premier League-kampanjen genom att göra ett mål i varje halvlek för att ta alla tre poängen. Ivan Toney öppnade målskyttet i den 32:a minuten, och Yoane Wissa beseglade segern med ett avbrottsmål på stopptid för andra halvlek.

Sedan världscupen återupptogs har Thomas Franks lag tjänat det fjärde högsta antalet poäng i ligan (22) och har lidit färre förluster än något annat lag. Trots en förbättrad prestation som fick dem att dominera bollinnehavet med säsongens höga 563 passningar, är Southamptons hemmarekord fortfarande det sämsta i ligan. De missade ännu ett tillfälle att klättra ur nedflyttningsstrecket. Brentford, som nyligen stod inför sin första förlust på 12 Premier League-matcher, har klättrat till åttonde plats i tabellen och överträffat Fulham. De är bara en poäng bakom Brighton och Liverpool.

Southampton vs Brentford Highlight

Southampton vs Brentford Sammanfattning

Brentford hoppades på en triumf efter att Everton stoppade sin 12-matcher långa segersvit i ligan i helgen. Gästerna fick en lovande start när Kevin Schade försökte göra mål på sitt första Brentford-framträdande, men hans runda nick missade målet. Dessutom blev Gavin Bazunu, som prisades för sin prestation i söndagens mållösa oavgjorda match mot Manchester United, inkallad i den 20:e minuten och gjorde en fantastisk reaktionsräddning för att rädda Bryan Mbuemos vänsterfotade skott.

Ivan Toney gjorde sitt första mål strax efter halvvägs, trots Southampton-målvaktens bästa insatser. Christian Nrgaards huvud var på den mottagande änden av Mbuemos insvingande hörna när han skickligt slog bollen för Toney att göra mål.

Yoane Wissa bekräftade 2-0-segern för Brenford

Saints hade egentligen inte många anmärkningsvärda chanser innan pausvilan, men de var plågsamt nära att göra en kvittering bara tre minuter efter omstarten när Ché Adams fick ett målrikt skott stoppat av Aaron Hickey på linjen. Theo Walcott och Paul Onuachu hämtades sedan in från bänken för att hjälpa Southamptons frenetiska försök att få till ett mål.

När Wissa körde in i området och skickade bollen bortom en hjälplös Bazunu i den sjunde minuten av stopptid, säkrade bina alla tre poäng trots att de spenderade hela den andra halvleken på sin egen planhalva. Efter sin nionde hemmaförlust i Premier League ligger Saints nu i botten av tabellen. Medan detta pågår klättrar Brentford upp till nionde plats och jagar fortfarande aktivt efter en plats i Europa.