Suosittu liiga

Muut liigat

Uruguay sopi Argentiinan ja Lionel Messin ensimmäisen tappion CONMEBOL 2026 MM-karsinnoissa

Lionel Messi ja Argentiina kärsivät ensimmäisen tappionsa sitten ikimuistoisen tappion Saudi-Arabialle MM-kisoissa.
Anna Ciao
Julkaistu: Anna Ciao

Argentiinan MM-karsintaottelussa Uruguayta vastaan ​​Lionel Messi koki varhaisen haasteen puolustajalta, joka jätti hänet maahan vain minuutin pelin jälkeen. Noin 20 minuuttia myöhemmin Messi havaitsi olevansa sekaantunut tapeluun ja puolusti joukkuetoveriaan työntämällä ja laittamalla vasemman kätensä uruguaylaisen Mathias Oliveran kaulan ympärille. Yllättäen erotuomarit eivät ryhtyneet kurinpitotoimiin.

Tämä tapaus loi sävyn Etelä-Amerikan kilpailijoiden väliselle kiivaalle ottelulle. Lopulta Argentiina kärsi ensimmäisen tappionsa joulukuun MM-voiton jälkeen, kun Uruguay voitti 2-0 Buenos Airesin Estadio La Bombonera -kentällä. Ronald Araújo teki maalin 41. minuutilla, jota seurasi Darwin Núñez 86. minuutilla. Hän katkaisi argentiinalaisen maalivahti Emiliano Martínezin vaikuttavan 751 minuutin maalisarjan päästämättä maalia.

Ottelun jälkeen Lionel Messi myönsi tappion ja ilmaisi näkemyksensä tappiosta haastattelussa sanoen: "Meidän piti hävitä jonakin päivänä, tätä tapahtuu." Se oli Argentiinan ensimmäinen tappio lähes vuoteen, sillä edellinen tappio tapahtui MM-kisojen avausottelussa Saudi-Arabiaa vastaan ​​22. marraskuuta 2022, jossa se hävisi 2-1. Tämä tappio ei kuitenkaan vähentänyt Messin uraa ratkaisevaa saavutusta MM-finaalissa, joka pelattiin Qatarissa saman vuoden joulukuussa.

Argentiina oli puolustanut vaikuttavaa, eikä hän ole päästänyt yhtäkään maalia edellisessä kahdeksassa ottelussaan, mukaan lukien ystävyysottelut ja MM-karsinnat. Tämä sarja alkoi heidän jännittävän voiton jälkeen Ranskasta MM-finaalissa.

Argentiinan maalivahti Emiliano Martínez oli ollut poikkeuksellisessa kunnossa tänä aikana. Hänet palkittiin MM-kisoissa kultaisen hanskan palkinnolla ja hänet tunnustettiin äskettäisessä Ballon d'Or -palkintoseremoniassa Yashin Trophy -pelin parhaaksi maalivahtiksi. Hänen merkittävä sarjansa, josta oli tullut Argentiinan historian pisin, kuitenkin päättyi ottelussa Uruguayta vastaan.

Sen jälkeen kun Lionel Messi teki maalin Argentiinan 2-0-voitossa Perun 17. lokakuuta, hän ei ole löytänyt maalia missään myöhemmissä otteluissa. Huolimatta maalin kuivuudesta, Messillä oli merkittävä tilaisuus tasoittaa ottelu Uruguayta vastaan ​​57. minuutilla hyvin lyötyllä vapaapotkulla kentän ulkopuolelta. Laukauksessa oli kuitenkin liikaa voimaa ja se osui verkon yläosaan, jolloin Messi oli selvästi pettynyt menetettyyn mahdollisuuteen tasoittaa 1-1.

Lionel Messi oli koko ottelun ajan vahvasti mukana Argentiinan hyökkäyksissä. 23. minuutilla hänen vapaapotkunsa torjui uruguaylaisen pelaajan puskulla, ja puolustajat estivät myös ainakin kaksi muuta laukausta.

Messin aktiivinen rooli pelissä näkyi alusta alkaen, sillä Darwin Nunez rikkoi häntä vain minuutin kuluttua ottelusta. Hän puuttui myös puolustaakseen joukkuetoveriaan Rodrigo De Paulia kiihkeässä kiistassa Mathias Oliveran kanssa. Käräyksen intensiteetistä huolimatta kukaan pelaaja ei saanut kurinpitotoimia, ja peli jatkui.

Vaikka Argentiina kärsi ensimmäisen tappionsa MM-karsinnoissa, se säilyttää silti asemansa CONMEBOL-sarjan kärjessä 12 pisteellä. Uruguayn voitto nosti heidät toiselle sijalle 10 pisteellä, ohittaen Brasilian ja Venezuelan.

Argentiinan seuraava ottelu on Brasiliaa vastaan, klassinen kohtaaminen, jolla on rikas historia. Messi korosti tulevan ottelun merkitystä sanomalla, että se on riippumaton aikaisemmista tuloksista ja kantaa omaa painoaan. Hän ilmaisi joukkueen päättäväisyyden toipua ja nousta edessä olevaan haasteeseen.